Gyermeknapi játékmaraton volt Csíkszeredában

2017. május 29-én második alkalommal pukkant több száz léggömb, zendült hangos ének, és töltötte meg a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központot vidám gyermekek nevetése: a Juventutti Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas idén is megszervezte a Gyermeknapi játékmaratont, amelyen 330 gyermek és 18 pedagógus vett részt 5 óra leforgása alatt.

A Gyermeknapi játékmaraton célja a legszórakoztatóbb mozgásforma, a játék középpontba helyezése, a gyermekek körében a körjátékok, mozgásos és ügyességi játékok népszerűsítése, valamint az osztályközösség erősítése, a csapatjáték fontosságának kiemelése. A programon előre bejelentkezett I-VIII. osztályok vehettek részt, akik egy-egy órás, korosztályuknak megfelelő játékprogramba kapcsolódtak be, öt játékmester irányításával, 10 önkéntes segítségével, s ezalatt legalább 500 léggömböt és vízzel töltött léggömböt pukkasztottak szét, antik bőröndből öltöztették fel egymást stafétajátékban, farkincarabló, lufitaposó és halacskás fogócskát is megtanultak játszani, új énekeket, körjátékokat tanultak, vizes zoknit és csúszós lufit is dobáltak, hogy csak egy néhányat soroljunk fel a több tucat játékból.

Köszönjük minden résztvevő osztálynak, tanítóknak és osztályfőnököknek a lelkes bekapcsolódást a programba, valamint az önkéntesek munkáját, akik segítségével minden gördülékenyen zajlott. Köszönjük továbbá támogatóinknak, a Harmopan Rt-nek a finom édességeket, a Bakó Cukrászdának a csodaszép süteményes tálakat, amit a gyerekeknek ajánlottak fel, továbbá köszönjük a Tusnád Ásványvíz Rt-nek, hogy biztosították a frissítőt a gyermekek számára.

További képek: ITT