GyermeknapON Ozsdolán

A sok esős, hűvös nap között néha kibukkan a nap a felhők közül és melengeti a levegő mellett szívünket, lelkünket. Idén is emlékezetesre sikerült gyermeknapi programmal ajándékoztuk meg Ozsdola község apraja-nagyját, több mint 200 gyermeket, június 2-án. Igazán szerencsénk volt az időjárással is, éppen elkerülték a záporok a helyi Kultúrotthon környékét. Kicsik és nagyobbak koncert éneklésétől, nevetésétől, játék öröméről volt hangos a Kultúrotthon és környéke.

A délelőtti programok a Superar ének-zene jegyében zajlottak, Elana Andrews vezetésével egy-egy nyílt óra keretén belül. Az előkészítő, I-IV. osztályos gyermekek és tanítóik interaktív zenei tevékenységen vehettek részt, ahol különböző dalokat tanultak, ritmusjátékokat játszottak. Ezt követően egy koncertre került sor, ahol a begyakorolt énekeket előadták az V-VIII. osztályos gyermekeknek és azok tanárainak, illetve őket is bevonták az éneklésbe.

A koncert után játékra került sor. Az ozsdolai Nappali Foglalkoztató Központba járó V-VII. osztályos gyermekek Gyermekparlamentje több héten keresztül fából építettek, barkácsoltak, festettek különböző szórakoztató játékokat,például gombfoci, célbadobós, csocsó, léghoki, crokinole, kalapácsos, csúszókorong, pöccfoci.

Ezeket a játékokat próbálhatták ki a jelen lévő gyermekek, tanítók, tanárok. A játékokat a két Gyermekparlament csapata vezette. Útlevéllel a kezükben, minden játéknál két alkalommal játszhattak. A játék során szerzett pecsétekkel vásárolhattak a bazárban: nasit, különböző játékokat, tanszereket és sok érdekes tárgyat. Digitalizáció ide vagy oda, a klasszikus játékok még mindig tarolnak és taroltak. A hagyományos játékok által számos olyan ismeret, jártasság sajátítható el, amit egyetlen okoseszköz sem képes kiváltani.

Hálás köszönet jár az együttműködésért a helyi Kun Kocsárd Általános Iskola vezetőségének, pedagógusainak, valamint az önkormányzat vezetőinek is, akik teret, helyet biztosítottak az eseménynek, így a résztvevők nagyobb területen élvezhették a programokat.

Köszönettel,
Földi Mária