Gyermeknappal egybekötött családi nap

Családi napot szervezett a Caritas családsegítő szolgálata Csíkszenttamáson

Esős, borongós napra ébredhettünk az idei gyereknapon, de az idő rossz hangulata nem vette el a csíkszeredai családsegítő szolgálat munkatársainak kedvét, akik családi napot szerveztek Csíkszenttamáson. A jó Isten szemében is kedves volt a tervünk, így ha nem is lett teljesen jó idő, de az esőfelhők elvonultak a fejünk felől.
A három órára meghirdetett rendezvényünkre, aminek a csíkszenttamási iskola adott otthont, már jóval előtte gyülekeztek a gyermekek, anyukák és nem utolsósorban az apukák is. A résztvevők az első másfél órában kipróbálhatták az agyagozás rejtelmeit, az öntött gipszformák színessé varázsolását, papírvirágok készítését, valamint különböző magvakból készíthettek termésképet.
A kézműves foglalkozások után a családok az udvaron folytathatták a vidám együttlétet, amelyet a színes, élvezetes vetélkedők tettek még hangulatosabbá. A családok együtt játszhatták a különböző körjátékokat, dicsérhették valamelyik családtagjukat, építhettek papírdobozból várat. Külön a szülők számára is szerveztünk vetélkedőt, akiket gyermekeik lelkes szurkolása ösztönzött a cél elérésében.
 
Vidám és örömteli napot tölthettünk együtt, amelynek fénypontját a jól megérdemelt ajándékozás jelentette. Több mint 70 ajándékcsomagot osztottunk ki a Caritas logisztikai egységének jóvoltából, köszönet érte. Valamint köszönetet mondunk Gidró Erikának, a Bálint Vilmos általános iskola igazgatónőjének, aki rendelkezésünkre bocsátotta az iskola termeit, és aki végig pozitívan állt a rendezvényünk mellé. Természetesen köszönettel tartozunk azon lelkes szenttamásiaknak, akik tettekben és erkölcsileg támogattak.
Mindenki számára sikeresen végződött a nap, a közel 100 résztvevő megtapasztalhatta azt az örömöt és boldogságot, amely a közös együttlétben teljesedett ki. (Haszmann Éva)