Gyermekprogramok karavánja Hargita megyében

 
A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata a helyi intézményekkel együttműködve idén is szervez gyermekprogramokat. Az 1-8 osztályos fiataloknak naponta 4-5 órán keresztül biztosítunk aktív kikapcsolódási lehetőséget öt különböző településen:
 
 
Június 23-án 9:00 órától Máréfalván, helyszín a Kultúrotthon és Nyírő József általános iskola;
Július 12-én 10:00 órától Csíkszentimrén, helyszín az Arany János általános iskola;
Július 14-én 10:00 órától Csíkszentdomokoson, helyszín a Márton Áron általános iskola (kicsi iskola)
Július 23-án 9:00 órától Gyergyóremetén, helyszín a Csutakfalvi Svájci ház;
Augusztus 27-én 14:00 órától Zeteváralján.
 
A programot nagycsoportos formában ismerkedős, csapatépítő játékokkal kezdjük az egymásra hangolódás és a hangulatteremtés érdekében, ezután korosztályok szerint kiscsoportokra osztjuk a fiatalokat, így tematikus foglalkozásokon vesznek majd részt a gyerekek. A tevékenységek főbb témái a bántalmazás és az iskolai erőszak lesznek, ezeket játékosan, különböző dramatikus módszerek által dolgozzuk fel.

Az ebédet egy rövid szabadidős relaxációs programmal pihentetjük, majd vegyes csapatokat alkotva vetélkedőkre hívjuk a gyerekeket. A csapatok több különböző a feladatot fognak megoldani, melyek szoros együttműködést igényelnek, ez által is erősítve az egymásra figyelés és az önkontroll készségeit.

Az vetélkedő után vizes luficsatával, majd a nap eseményeinek összegzésével zárjuk a programot.

A program támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága, valamint a helyszíni települések Polgármesteri Hivatalai.