Gyermekvárost építettünk Kézdivásárhelyen

A Gyulafehérvári Caritas háromszéki munkatársai és önkéntesei harmadik alkalommal építették fel a Gyermekvárost a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom idejére. 

Augusztus 25-27. között közel 1000 gyerek látogatta meg városunkat, ahol 60-65 személy dolgozott azon, hogy a gyerekek és szülők tartalmasan szórakozhassanak. Munkatársaink azt figyelték meg, hogy évről évre egyre több szülő kapcsolódik be a játékokba, ami – szakembereink szerint – azért is fontos, mert a mai jellemzően rohanó életvitel mellett nagy szükség van a minőségi együtt töltött időre a szülők és a gyerekek között.

A csíkos, pöttyös, kockás nevet viselő gyermekváros nem csupán arra mutat rá, hogy sokan sokfélék vagyunk, és mindannyiunknak szükségünk van a kikapcsolódásra és az együttjátszás élményére, hanem a számos játék és műhely sokszínűségére is utal. Munkatársaink minden évben figyelnek a program összeállításánál, hogy minél több készséget, képességet fejlesztő tevékenység közül válogathassanak a legfiatalabbak, különös hangsúlyt fektetve a kézügyességi, finommotorika, logika és koncentrációs készségeket fejlesztő játékokra. 

A már hagyományosan vásári rendszer idén is jól működött, a gyerekek egy-egy játék teljesítésével betűket nyerhettek, amiket a különböző műhelyekben, szavakat formálva belőlük be tudtak váltani. Nagy sikere volt az olyan műhelyeknek, ahonnan emléktárgyat vihettek magukkal a gyerekek, így például közel 500 jelvény készült és 250 emlékfotóval gazdagodtak, akik szorgosan gyűjtögették a betűket. 

Köszönjük Kézdivásárhely Önkormányzatának, a Zarah Moden Kft-nek, a Productie Garo Kft-nek és a Sláger Trans-nak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk programunkat!

További képeket ITT tekinthetnek meg!