Gyimesbükkön jártak a Maros megyei idősek

Harminc Maros megyei idős jelentkezett a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által szervezett, három megyét érintő kirándulásra

Az augusztus 24-i utazáson résztvevő deményházi, nyárádremetei és szovátai idősek elsődleges célpontja a gyimesbükki ezeréves határt jelző vasúti őrház volt, kisebb pihenőket tartottunk azonban több más nevezetes helyen.
A közös imával és énekkel indított nap első fontosabb állomása Szejkefürdőn volt, ahol felidéztük Orbán Balázs emlékét az otthonról feltarisznyált elemózsia elfogyasztása közepette. Homoródfürdőn a jellegzetes ásványvízzel enyhítettük a szomjunkat, majd délután visszafele is kiálltuk a sort a forrásnál, hogy ismét megtölthessük kulacsainkat.
Gyimesbükkön Bilibók Ágoston ismertette a múzeum és vasúttörténeti kiállítás történetét, a bunkerbe is bemerészkedhettünk, valamint megmászhattuk a majdnem 400 éves Rákóczi-vár 134 lépcsőjét is. Itt hallgattuk meg Orbán Anna néni utazás közben született versét a szép nap emlékére, aki elmondása szerint már napokkal előtte utazási lázban égett.
A fenyegetően gyülekező fekete felhők megakadályozták a kápolna megközelítését a domboldalban, viszont a Gyimesfelsőlokon szolgáló, nyárádremetei származású Vass Nimród-István plébános jóvoltából megcsodálhattuk a helyi római katolikus templomot, akárcsak a csíksomlyói kegytemplomot a késő délutáni órákban.
Az utazást Szováta és Nyárádremete önkormányzata, illetve a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata támogatta. (Szabó Attila)