Gyimesfelsőloki idősek kirándulása

A családsegítő szolgálat szeptember 8-án kirándulást szervezett a gyimesfelsőloki idősek klubjának

Reménykedve indultak útnak a ködös reggelen, hogy a jó Isten áldásával járhatják meg ezt az utat. Az első állomás a csíksomlyói kegytemplom volt, ahol részt vettek a Kisboldogasszony-napi búcsús szentmisén. Felemelő élmény volt, külön ajándék, hogy épp ekkor hét ferences szerzetes tette le örök fogadalmát, közülük egy Gyimesfelsőlok szülötte, Föcze Imre Bonaventura, akit köszönthettek.
Délután a 19 fős csoport Alcsík fele vette útját Tusnádon át egészen a Szent Anna-tóig. Az őszülni készülő táj lenyűgözte a kirándulókat, megcsodálhatták a Mohos tőzegláp védett növényzetét, amelyek a jégkorszakbeli maradványok közé sorolhatók.
A Szent Anna-tónál az idősek kicsit megpihenhettek, előkerült a csomagból az ennivaló, majd sétáltak a tó körül, megtekintve a Szent Anna-kápolnát, ahol hálát adtak a jó időért, a szép kirándulásért.
Az idősek nevében külön köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak ennek a felejthetetlen napnak a megvalósításához, köszönet a támogatásért Gyimesfelsőlok önkormányzatnak és Hargita Megye Tanácsának. (Rétyi Julianna)