Gyűjtés a családokért

Sikeres volt a Gyulafehérvári Caritas által november 19-én szervezett Szent Erzsébet-gyűjtés. A gyűjtés eredménye számokban…

A Gyulafehérvári Caritas minden évben egy szociálisan hátrányos helyzetű célcsoport megsegítésére szervezi meg a hagyományos Szent Erzsébet-gyűjtést Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. Idén november 19-én a  katolikus templomokban a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére gyűjtöttek.

A gyűjtés eredménye számokbanA gyűjtés során a gyulafehérvári főegyházmegye hívei összesen 102.125,7 új lejt (1.021.257.000 régi lejt)  adományoztak.

Ebből a pénzből a Gyulafehérvári Caritas élelmiszercsomagokat vásárol, illete konkrét anyagi segítséget nyújt mintegy 5000 szükséget szenvedő család karácsonyának szebbététele érdekében. Az élelem megvásárlásáról és kiosztásáról a gyulafehérvári főegyhzázmegye területén található Caritas-kirendeltségek és munkapontok vezetői gondoskodnak a plébániai Caritas-csoportok segítségével.

Az előző évekhez hasonlóan az idei gyűjtés eredménye is jelzi, hogy bár társadalmunk számos gonddal küzd, érdemes célirányosabban is felhívni a figyelmet a nálunk nehezebb sorsú emberekre. A szegény asszony két fillérje révén bár egy kis időre szebbé teheti a szükséget szenvedők életét

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak,
akik áldozatot hoztak azért, hogy rászoruló embertársainkon segíthessünk!