Gyűjtés a magyarországi árvízkárosultak javára

A májusi esőzések hatalmas károkat okoznak Európa több országában. Legfőképpen Lengyelország, Szlovákia és Magyarország lakosságát sújtják az árvizek. A Gyulafehérvári Caritas a Romániai Caritas Konföderációval közösen csatlakozik az árvízkárosultak megsegítésére irányuló akciókhoz, ezért gyűjtést kezdeményez

A Romániai Katolikus Püspökkari Konferencia templomi gyűjtést kezdeményezett a magyarországi és lengyelországi árvízkárosultak megsegítésére. Ennek értelmében június 27-én Románia minden katolikus templomában erre a célra gyűjtöttek.
Aki továbbra is ki szeretné fejezni szolidaritását az árvízkárosultakkal, az adományokat be lehet vinni személyesen a helyi plébániákra vagy a Caritas képviseleteihez, valamint befizethetik a Gyulafehérvári Caritasnak erre a célra nyitott bankszámlájára: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, Banca Comerciala Romana (Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia. Cím: Str. Pacii nr. 3, Alba Iulia. Adóazonosító szám: 4562770).
 
A felhasználás módozatairól a Caritas Hungarica, az Európai Caritas, valamint a Romániai Caritas Konföderáció szakemberei döntenek egy helyszíni kárfelmérés és egy szakszerű intervenciós program alapján.
 
Köszönjük adományaikat!