Gyűjtés a törökországi és szíriai földrengés áldozatai számára

A Törökországot és Szíriát sújtó pusztító földrengésben a halálos áldozatok végső száma még mindig nem ismert. A közzétett adatok szerint több mint 47 000 ember halt meg és több mint 80 000-en sérültek meg. Közel 8 000 épület teljesen megsemmisült, 13 000 épület megrongálódott. Teljes városok semmisültek meg. A földrengés által érintett terület mérete Romániáéhoz hasonlítható. A török hatóságok több mint 150 000 embert evakuáltak a térségből. A túlélők felkutatásának nagy része befejeződött, a romok alatt a túlélés már szinte esélytelen.

A Romániai Püspökök Konferenciája (CER) és a Romániai Caritas Konföderáció felhívását követve, Főegyházmegyénk is gyűjtést szervez a templomokban az áldozatok megsegítésére folyó év március 5-én, Nagyböjt 2. vasárnapján. Dr. Kovács Gergely érsek körlevélben hívja adakozásra a híveket: „A drámai méretű természeti katasztrófa elszenvedői iránti együttérzésünket imádságainkkal és az éppen elkezdődött nagyböjti időszakban hozott lemondásainkkal fejezhetjük ki, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten adományainkkal is segítenünk kell szükséget szenvedő embertársainkon.” A körlevél tovább itt olvasható >>>

Felajánlásával ön is támogatni tudja a bajba jutott személyeket ITT.

A térségben tevékenykedő Caritas szervezetek Iskenderun és Antakya városokban megkezdték a segélyek, élelmiszercsomagok, készételek, higiéniai termékek és meleg ruhák szétosztását. Több helyi templomban lett szállásuk az otthon nélkül maradottaknak. A szállás mellett meleg ételt és alapvető szükségleti cikkeket is kapnak. A Caritas csapatai a falvakban is a helyszínen vannak, hogy felmérjék a helyzetet és segélyeket osszanak szét.

Ha bankszámlájáról szeretne támogatni, akkor az utalást az alábbi bankszámlaszámainkra kérjük utalni a „Cutremur” megjegyzéssel:
RON – IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
EUR – IBAN: RO98 BTRL EURC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia
Banca Transilvania

Honlapunkon pedig ITT adományozhat.

Köszönjük!