Gyulakuti szépkorúak

Dimény Ilona a Reménység csoport tagjának beszámolója tevékenységükről.

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálat által szervezett szépkorúak csoportja 2011-ben is megkezdte tevékenységét Gyulakután.

Tagjai a hosszú nyári várakozás után örömmel üdvözölték egymást, és jókedvvel folytatták 4 évvel ezelőtt megkezdett programjukat.
Csoportunk vezetője az első alkalmat azzal tette érdekessé és vonzóvá, hogy filmvásznon levetített azokból a CD-re felvett kultúrális valamint a kirándulások alkalmával szerzett képekből, amelyeket csoportunk tagjai nagy figyelemmel nézték végig.
Ezen az őszön is az alkalmas időpontot kihasználva kiránduláson vettünk részt, meglátogattuk Szeben városát és annak nevezetességeit.

85 éves Manyi néni, a csoport egyik legaktívabb tagja

Az időskori problémák lélektani megnyilvánulásairól és az azokkal szembeni viselkedési formákról szakember tartott interaktív előadást, amelyet csoportunk egyes tagjai a tapasztalatukból merített véleményekkel egészítettek ki
Megtartottuk a hagyományos születésnapokat, az ünnepelteket sok-sok jókívánsággal, humoros műsorral és a közpénzből vásárolt ajándékokkal köszöntöttük, amelyet zenés-táncos eszem-iszom követett az ünnepeltek jóvoltából.

Az eddigi tevékenységünk fénypontja a Mikulás-járás volt. A piros kosztűmös, fehér szakállas Mikulás bácsi, édességgel, virgáccsal és sok jó tanáccsal érkezett hozzánk. Szívességét alkalmi énekekkel, szavalatokkal és vidám párbeszéddel viszonoztuk.

Ez a hetente kétórás tevékenység nagyban hozzájárul, a szomorú, betegségben szenvedő öregek életének a felderítéséhez. Itt egy kevés időre elfelejtjük az öregséggel járó mindennapi gondjainkat és szomorúságunkat. (Dimény Ilona)