Ha Tusványos, akkor Young Caritas!

Az idei Tusványoson, azaz a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban 555 táborozó életében hagytunk nyomot önkénteseinkkel. A Hagyj Nyomot! akciónkkal az önkéntességre hívtuk fel a táborozók figyelmét, miszerint a segítségnyújtás lehet vagány és trendi a fiatalok körében is. Emellett bátorítottuk őket részt venni a Hagyj Nyomot! programunk második, őszi kiírásában. Azt valljuk, hogy önként tenni mások javára annyit jelent, mint nyomot hagyni a saját és mások életében.

Önkénteseinknek – és mindenkinek, aki szívesen részt vett játékunkban – ezúttal vetélkedőt szerveztünk, mely során egy-egy HAGYJ NYOMOT! feliratot viselő pecsételővel járták körbe a tábor helyszínét, megszólítva a táborlakókat, hogy nyomot hagyhassanak rajtuk, közben elmondva, hogy miről is szól az önkéntesség és miért jó segíteni.

A játékban 10 csapat, azaz 37 fiatal vett részt. A megszólított táborozók számát a pecséteket megörökítő szelfik számában mértük, és a nyertes csapatokat díjaztuk is. A pecsétszórás és szelfigyűjtés egy órájában 555 táborozót sikerült megszólítanunk és nyomot hagyni az életükben.

Hagyj Nyomot! programunkról bővebb információt itt és itt találtok.
Eseményen készült képeket pedig itt találtok.

(Az önkéntesek koordinátorai)