Hangadók, avagy fiatalok a változásért

A márciusi hónap fordulópontot jelentett a Gyulafehérvári Caritas ifjúsági mentorai számára. Lejárt az Iránytű a munka világába, ugyanakkor elkezdődött a Fiatalok a változásért elnevezésű projekt. Előbbi a továbbtanulásban, pályaválasztásban és munkába állásban segítette a fiatalokat, utóbbi pedig olyan művészeti produkciók létrehozására fókuszál, amelyeket önmaguk és a világ jobb megismerésére nyitott fiatalok hoznak létre abból a célból, hogy kifejezésre juttassák véleményüket számukra fontos társadalmi témákról. Az Iránytű a munka világába projekthez hasonlóan a Fiatalok a változásért is három erdélyi régióban valósul meg: a székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és marosvásárhelyi térségekben. A mentorok ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek az önismeretre, a személyes készségek fejlesztésére, különböző szakmák ismertetésére, a pályaválasztásra és az egyéni beszélgetésekre. De kiemelten fontosak számukra a csoportos foglalkozások, hiszen jól működő csapatok fognak majd véleményformáló előadásokat létrehozni.

Marosvásárhelyen az alkotógárda toborzása az Avram Iancu Technológiai Líceumban kezdődött. Bojoievschi Éva és Székely Áron mentorok itt tartottak ismerkedős és önismereti foglalkozásokat tizedikes és tizenegyedikes diákok számára szeptember folyamán. A játékos tevékenységek során a tanulók rajzok segítségével fogalmazták meg maguk és társaik számára mindazon művészeti formákat, amelyek iránt érdeklődnek. Kiderült, hogy az ének, zene, tánc, irodalom, színművészet és képzőművészet vonzza őket a leginkább. Hová fog vezetni érdeklődésük? Hogyan fognak együtt dolgozni a mentorokkal? Mi történik a többi régióban? Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

Orbán Júlia

Kapcsolódó írás:
Barabás Blanka költő látogatása a Open Hands Egyesületnél >>>

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az az Európai Bizottság nem vonható felelősségre miattuk.