Hargita megyei gyerekek kirándultak

A gyulafehérvári Caritas családsegítő szolgálatának Hargita megyei csapata közös kirándulással lepte meg azokat a gyerekeket és önkénteseket, akik folyamatos résztvevői a szervezet által nyújtott csoportfoglalkozásoknak

A találkozási pontot idén a gyergyószárhegyi ferences kolostor udvara és épülete jelentette, ahová 10 órakor érkeztek a csíkszeredai és székelyudvarhely környéki csapatok. A helybeli gyerekek itt fogadták „házigazdaként” a messzebbről érkezett társaikat és ők is csatlakoztak az eső ellenére is vidámnak ígérkező programhoz.
A rossz idő egy kissé átrendezte a napi terveinket, így a kolostor udvarán került sor az érdekesebbnél érdekesebb ismerkedési, csapatépítő játékokra. Az ismerkedés után csapatokba szerveződve folytatódott a délelőtt és belevágtunk a már kialakított ügyességi, csapatépítő feladatokba.
A csoporttagoknak különböző próbákat kellett kiállniuk, amelyek során bebizonyosodott, hogy csapatmunkában dolgozni nem is olyan könnyű, viszont együtt – egymásra figyeléssel és türelemmel – nagy dolgokra vagyunk képesek. A feladatok leküzdése után mindenki kellőképpen megéhezett, így a nagy üstben gőzölgő finom paprikás krumpli ínycsiklandozó eledel volt mindenki számára. A finom ebéd után teli gyomorral indultunk útnak és meg sem álltunk a Békás-szorosig, ahol az eső miatt nem volt alkalmunk gyalogosan megtekinteni ezt a csodálatos természeti kincsünket, viszont egy kép erejéig mindenki bevállalt pár cseppet az égiektől.
Következő állomásunk a Gyilkos-tó volt, ahol közös játékokkal sikerült elűznünk az esőcseppeket, a gyerekek megismerkedhettek a tó és a szoros történetével, majd gyönyörködhettek az őket körülvevő tájban. Mint mindennek, ennek a napnak is vége kellett legyen, így búcsút véve egymástól elindultunk hazafele, közben viccmondó és népdaléneklő versenyeket szerveztünk.
A kirándulásunkat, amely során 70 gyereknek és önkéntesnek sikerült feledhetetlen napot szereznünk Hargita Megye Tanácsa támogatta.
Köszönetet kell mondanunk emellett minden támogatónknak, aki valamilyen szinten hozzájárult a programunkhoz, valamint önkénteseinknek, akik most is kivették részüket a munkából. (Kelemen-Haszmann Éva)