Harmadik születésnap a Gondviselés Házában

Harmadik alkalommal ünnepelték meg az otthon fennállását a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthona lakói, munkatársai és a gondozottak családjai. A szombat délutáni ünnepségre kicsitől nagyig mindenki begyűlt a búzásbesenyői művelődési házba, ahol terített asztal és ünnepi műsor várta az egybegyűlteket.

McAlister Magdolna, az otthon vezetője háláját fejezte ki munkatársainak, akikkel közösen, napról napra arra törekednek fáradhatatlanul, hogy örömet, mosolyt okozzanak az idős nagyszülőknek, hogy azok mindennapjaikat boldogságban éljék meg a Gondviselés Házában. A búzásbesenyői polgármester, Simon István is hálával gondolt vissza a kezdeti időszakra, amikor az intézményvezetővel közösen megtették az első lépéset az otthon megnyitására. Mint mondja, mivel jelentősen hosszú a várólista az otthonba való bejutásra, ezért szeretnék bővíteni a helyeket, hogy a várakozók igényeit is kielégíthessék.

A rendezvényt a település ortodox felekezetű lelkésze, Vasile Gherman áldotta meg. A beszédek és imák után előadások következtek, a búzásbesenyői iskolások dalokkal, a táncegyüttes néptánccal, illetve a McAlister család és Lőrincz Beáta dalokkal szórakoztatott bennünket. A jelenlévők meglepetésére a bentlakók is előadással készültek: bibliai verseket hangoztattak a szeretetről, a jóságról és az emberségességről. Ezt követően az egybegyűltek a polgármester úr által főzőtt bográcsgulyást fogyaszthatták el.

Köszönjük, hogy önzetlen szívvel szolgáljátok, viselitek gondjukat időseinknek, nagyszüleinknek!
“Ősz fő előtt kelj fel, s tiszteld az öreg ember személyét: félj az Úrtól, a te Istenedtől: én vagyok az Úr!” (3 Mózes 19:32)

További fényképek itt tekinthetőek meg.

(Márton Kinga Izabella)