Háromnapos foglalkoztató tábor Székelypetőfalván

Újabb háromnapos nappali foglalkoztató tábort szerveztek a Gyulafehérvári Caritas munkatársai. A tábor ezúttal szerdától péntekig tartott július 25. és 27. között Petőfalván. Az óvodás és iskolás gyerekek egyaránt nagy érdeklődést mutattak a különlegesnek számító tevékenységek iránt, és napról napra egyre többen jelentek meg a táborban. Így péntekre már 19 gyermek várta az aznapi feladatokat, vetélkedőket és ugyanakkor az aznapi betevő falatot is, hiszen a legtöbb családban az is nagy áldásnak számít.

A roma gyerekek leginkább a vizeslufi-bajnokságért lelkesedtek, melynek a nagy népszerűségre való tekintettel a tábor első és utolsó napján is egyaránt időt szakítottak a szervezők. Emellett ugyancsak örömmel énekelték az új dalokat, illetve nagy ámulattal néztek a vászonra kivetített meséket, melyhez hasonlót azelőtt sohasem láthattak.

Az előző táborokhoz hasonlóan az utolsó napon sor került az ajándékpólók es kitüntetések kiosztására is, mely végeztével bár nem szívesen, de boldogan tértek haza otthonukba a kis tanulók.

Köszönjük Haan-Deák Anikó tanító néninek a tábor megszervezéséhez nyújtott segítséget.

(Simon Timea)