Hazaérkeztek a kerékpáros zarándokok

Július 6-án Csíksomlyóról indulva 10-en 18 nap alatt, azaz július 23-án érkeztünk több mint 1400 kilométer megtétele után a magyarság legnyugatibb zarándokhelyére, az osztrák Mariazellbe

A Mária Úton több Mária kegyhelyet érintve az Ő oltalmába ajánlottuk az irgalmas szeretet gyakorlatának kibontakozását a Kárpát-medencében, ugyanakkor útunkon találkoztunk közösségekkel, elvittük hozzájuk a csíksomlyói Szűzanya üzenetét, beszéltünk a Mária Útról és mindannyiunknak a Caritasnál végzett munkájáról.

Míg az út elején a rettentő kánikula nehezítette az utat, az utolsó napokban a szemerkélő eső és az osztrák hegyvidék igencsak friss levegője "izzasztott" meg minket. Majdnem mindenhol a Mária Út önkéntesei, Caritas-munkatársak vártak, kínálták meg pogácsával, ebéddel, vacsorával és szálláshellyel, majd csatlakozva hozzánk kísértek, vezették útunkat, mondhatni kézről-kézre adtak. Így az út megtétele köszönhető volt a sok támogatónak és segítőnek, és annak a sok imának, igazi útravalónak, amivel az itthoniak lélekben elkísértek. Az utolsó napon a schwarzaui templomban, szó szoros értelemben fapados szálláson, de a Szentség jelenlétében ébredtünk és a hajnali 5 fokban indultunk el az aránylag rövid, 56 kilométeres, de nagy szintkülönbségeket rejtő távon. Tamás és Anna is gyalog tették meg az utolsó 20 kilométert, így teljesedett ki a zarándoklatuk: kerékpáros és autós után, gyalogos zarándoklattal is. A mariazelli bazilika előtt találkoztunk a szentgotthárdi és körmendi gyalogos, illetve autóbuszos zarándokokkal, majd együtt vettünk részt a magyar nyelvű misén.

Zarándoktársunk és volt munkatársunk, Szász András így vall a megérkezésről:
Megérkezni a célként kitűzött célba számomra felemelő élmény volt: erre készültem napok óta, és mégis meglepően hirtelen törtek rám az érzések, amik a felszabadulás élményével hatottak. Elmondhatatlanul nagy élmény volt… Még alig láttam bármit is a kegyhely, a templom ragyogásából, de nemcsak tudtam, hanem éreztem is, hogy a zarándoklás értelmet nyert. A magyar nyelvű szentmise alatt végiggondoltam mindazokat a személyeket, helyzeteket, örömet és nehézséget, amelyek végig kísérték a zarándoklatomat, és a felajánlásban mind-mind odahelyzetem gondolatban a jó Isten elé. Hála van bennem, hogy megkaptuk a zarándoklás lehetőségének ajándékát minden zarándoktársammal együtt.
 
Blogunkon napra lebontva követhető volt utunk, személyes élményeinket is itt osztjuk meg.
A Magyar Televízió híradása az érkezésről (video a 19. percnél)