Házhoz szállított szeretet

Nem mindennapi meglepetésben volt része az elmúlt napokban közel száznyolcvan csíkszeredai és a környező falvakban élő idősnek: a házhoz szállított meleg ebéd mellett ajándékba egy adventi koszorút is kaptak.

„A Gyulafehérvári Caritas gondozásában több száz hátrányos helyzetű, egyedül élő idős van, akiknek talán senki sem lépi át küszöbüket a szeretet ünnepén. A reményt, az életet, a növekvő fényt szimbolizáló adventi koszorút szeretnénk eljuttatni az ők otthonukba is. Tegyük szebbé együtt az adventi várakozást”olvashatták az érdeklődők a felhívásban. A csíksomlyói Jakab Antal Házban november 22-29. között összesen 263 személy csatlakozott be a jótékonysági adventi koszorú kötéshez: a csíkszeredai, csíksomlyói, csíkcsicsói és csíkszentgyörgyi időscsoport, a Szent Anna Speciális Iskola, a Kájoni János Szakközépiskola, valamint a Márton Áron Elméleti Líceum diákjai és tanárai, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 6. osztályos tanulói, szüleik és osztályfőnökük, a CséBé gyerekcsoport, a Szent Ágoston nappali foglalkoztató központ fiataljai és pedagógusai, a Csipike óvoda munkatársai valamint baráti társaságok. Csodálatos volt megtapasztalni, ahogy gyerekek, fogyatékkal élő fiatalok, felnőttek egy közös célért tevékenykedtek: örömet akartak okozni.

Ezekbe az adventi koszorúkba, a gyertyák, tobozok, masnik és más díszek mellett a készítőik belefontak egy titkos alkotóelemet: a szeretetüket. A szeretetet vittük házról-házról, örömkönnyeket csalva olyan idősek szemébe, akik nem is emlékeztek, mikor volt utoljára adventi koszorújuk.

Az eseményünk támogatói voltak: Color Point, Comcolor, Borbély kürtőskalács, Mokka cukrászda, Sazy, Kerekecske Gombocska Rövidárú Szaküzlet, Ppg Trilak és a csobotfalvi közbirtokosság. Ezúton is köszönjük szépen a támogatást, és mindenkinek, aki bekapcsolódott a tevékenységbe!

György Mária Angéla