Hetven év kerek szám

A Caritas Családsegítő Szolgálata keretében működő idősek csoportjának egyik tagja így köszönte meg születésnapi ünnepségét

“Szólj, gondolj, tégy jót
s minden szó, gondolat és tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni Rád.”
(ismeretlen)
 
Kedves csoporttársaim, most elmondom nektek, hogy ma a „szeretetnek csillagára nézek”, hisz ez a kis Reménység csoport kellemes, békés hangulatban köszöntő dalt énekelve, beszélgetve elfogyaszthatja a finom süteményeket. Azt már tudom, hogy minden egyedül élő elmondta, miért él egyedül. De azt is tudom, hogyha köztetek vagyok, sohasem vagyok egyedül. A szeretet világítja meg nektek az utat minden kedden, hogy az önzetlen szeretet és a békesség egymáshoz kapcsoljon bennünket. Én azt vallom, hogy a szeretetet csak adni vagy kapni lehet, de nem lehet megvásárolni. Minden kedden az alkalom végén az imánk lehetőséget ad arra, hogy mindenki elcsendesedjen és “befele forduljon” és elgondolkozzon azon, hogy tud-e tiszta szívből szeretni. Nekem ilyenkor a szeretetnek csillaga suhan át a lelkemen, mert Ti fogjátok mindkét kezem. És most, hogy lenézek az asztalra, itt vannak az ajándékok, amelyek csak eszközök, az igazi ajándék a szeretet, mert a szeretet tette oda őket, a Ti lelketek.

A mai születésnapon azt kívánom magamnak és mindenkinek, hogy 2012-ben legyen ereje az egyszerű, őszinte szeretet kimutatására, hisz a szeretet csodákra képes; ápol, ölel, meggyógyít! (Sebestyén Eszter)