Hírek

Udvarhelyszék

Érzékelés Hete

Gyergyószék

Támogatás a beteggondozásban

Csíkszék Gyergyószék Udvarhelyszék

20 éves együttműködés a Gyulafehérvári Caritas és Hargita Megye Tanácsa között

Udvarhelyszék

Nyomot hagytak Zetelakán

Gyergyószék

Tegyük könnyebbé a mindennapi ápolást!

Heti útravaló, évközi 17. hét

A szülők egy alkalommal meglepődve látják, hogy négyéves kislányuk egy nagy, fekete szemüvegkeretben pózol a szoba közepén.
– Hát te? Talán szemüveges szeretnél lenni? – kérdezi mosolyogva az anyuka.
–  A keret már megvan! – csacsogja a kislány. Már csak be kell üvegeznetek. De nem ám akármilyen üveg jó bele! Pont olyan kell, mint a nagymamának van!
– Nem lesz az neked egy kicsit erős? – kérdezi az apuka is, a meglehetősen gyengén látó nagymama szódásüveg vastagságú szemüveglencséire gondolva.
– Nem! Nekem pont olyan szemüveg kell, mint a nagymamáé! – erősködik a kislány, – Ő ugyanis mindig mindenkiben meglátja vele a jót!
Az isteni látásmód ez: mindenkiben keresni és megtalálni a jót. Azokban is, akikben még a jónak nyoma sem látszik. Az isteni látásmód látja a gonoszságot, és mögötte a jót is.

Gyergyószék

A közösen főzött pityókástokánynak jobb az íze

Háromszék

Életreszóló állatkerti látogatás a zabolai gyerekekkel

Csíkszék

Önállósodási tábor Pottyondon

Caritas nappali foglalkoztató központ indul Felsősófalván

Heti útravaló, évközi 16. hét

Jezsuita lelkivezetőimtől tanultam, hogy amikor a lelkem működésének folyamatát elemzem, nem az az első kérdés, hogy tudok-e imádkozni, hanem az, hogy tudok-e aludni, pihenek-e eleget?
Ha hét elején fáradtabb vagyok, mint az azt megelőző hétvégén voltam, akkor valami nincs rendben velem. Akkor talán nem a nagy REND szerint rendezem életem. Isten ugyanis mindig rendet teremt a rendetlenségből. Szervezetem működése is ezt igazolja: belégzés és kilégzés, alvás és ébrenlét, imádság és munka, beszélgetés és csend, visszavonulás és kommunikáció, étkezés és emésztés harmonikus egyensúlyt alkotnak, és az ehhez való alkalmazkodás a titka annak, hogy eszerint alakítsam életem.
Amikor felborul a rendem és a munkát nem pihenés követi, hanem újabb munka, akkor minden felborul: felborul az én kis világom, s ezzel lelkem nyugalma, ami aztán kihat környezetemre, és a sok kis nyugtalan ember rohanása egy hatalmas nyugtalanságot eredményez, ami már elég jól érezhető világunkban.

Összes régió

Alkoholista vagyok

Összes régió Udvarhelyszék

Megérkeztek az önkéntesek Zetelakára

Udvarhelyszék

Startup, eszik-e vagy isszák?

Marosszék

Tábor Csíkfalván