Húsvéti hangulat a Szent Erzsébet Otthonban

Nagy lelkesedéssel készültek a gyergyószentmiklósi öregotthon lakói a húsvétra

A téli hónapok után a tavasz ébredésével új életre kelt a természet, kizöldültek a fák, nyílnak a virágok, többet sétálnak kint az idősek.
A húsvéti készülődéssel ráhangolódtunk a belső megújulásra, hiszen tudjuk, hogy a szeretet és a békesség szigetére lelkünkön keresztül visz az út. Az otthon kápolnájában virágvasárnapján barkaszentelés volt, majd hetente keresztúti ájtatosságot végeztünk, amelyet az idősekért, a segítő szándékú jótevőkért és a személyzetért ajánlottunk fel.
A programokon az önkéntesek bevonásával piros tojást festettünk, húsvéti dekorációkat készítettünk és díszbe öltöztettük az otthont. Csapatmunkával a kertben virágokat ültettünk.
Húsvét reggelén a hagyományos ételszentelés alkalmával megnépesedett a kápolna és a jelenlévők együtt ünnepelték az itt lakókkal a feltámadt Krisztust. Húsvét másodnapján a férfiak régi szokásukhoz híven meglocsolták a bennlakó nőket.
Düntzer Katalin és Lázár Júlia számára a nyuszi kivételesen több ajándékot hozott, mivelhogy meglátogatta őket a magyar konzul, és beadták kérvényüket a magyar állampolgárságra. (Kiss Gabriella)