Húsvéti rendezvények Szovátán, Deményházán és Nyárádköszvényesen

Száznál is több személy vett részt a Maros megyei családsegítő szolgálat szovátai központja által szervezett húsvéti rendezvényeken Alsó-Szakadátban és Nyárádremete község egyes településein

A közös családi kézműves tevékenységre épülő tematikus napoknak a deményházi és a nyárádköszvényesi óvoda, valamint az alsó-szakadáti általános iskola adott otthont.
Deményházán Kovács Margit óvónő volt nagy segítségünkre a szervezés során, Nyárádköszvényesen Bakó Piroska, Szakács Gyöngyvér és Szakács Tímea óvónők, Szovátán pedig Angi Noémi és Szitás Lukács Izabella tanítónők bizonyultak a helyi rendezvény lelkes házigazdáinak.
Minden településen kellemes hangulatban készültek az óvodások, kisiskolások és szüleik, nagyszüleik, esetenként nagyobb testvéreik kezében a változatos, húsvéthoz és a tavaszhoz kapcsolódó dekoratív elemek. A családok az együtt töltött egy-két óra alatt a tojásfestés különböző hagyományos módszerei mellett más húsvéti asztaldíszek elkészítésével is megismerkedhettek. (Szabó Attila)