Húsvétra készülődve

Tojásírással készültek a gyergyói idősklub nyugdíjasai a húsvétra

A nyugdíjasok nagyhétfőn egy számukra új művészettel ismerkedtek meg az idősek klubjában Fehér Gizi néninek köszönhetően, aki Csomafalváról érkezett, hogy bemutassa a tojásírás fortélyait.
A nyugdíjasok főtt tojásokkal érkeztek a klubba és piros írott tojásokat vihettek haza magukkal. Gizi néni hozott magával mutatóba már előre megírt tojásokat, amelyekről motívumokat leshettek el a kíváncsi érdeklődők. Nagyon sok bátor jelentkező akadt, aki kezébe vette a kesicét és viasszal díszítette ki tojásait. Nagy egyetértésben folyt a munka, helyesen elosztva a feladatokat.
Egy másik munkacsoport eközben azzal foglalatoskodott, hogy húsvéti pipéket készített asztali dísz céljából. Ennek a feladatnak a mestere Emma néni volt, az idősek klubjának 77 éves tagja. Vilma néni a legrégebben született tagunk, aki 82. életévét tapossa és folyamatosan gyűjti a hasznos bölcsességeit.
Az idősklub férfi tagjai sem unatkoztak, bár ők nem vállaltak részt az asszonymunkából, viszont kellemesen elfecsegtek egymással és szemlélték a hölgyek sürgés-forgását. János bácsi magával hozta CD-lejátszóját, amelyről csendben magyar nóta szólt a háttérben. A végén a férfiak is kaptak feladatot a terem rendezésében és olyan is akadt, akinek a hölgyek megelőlegezték a húsvéti piros tojást.
Kellemes hangulatban telt el a húsvéthétfői találkozónk és így köszöntünk el egymástól kellemes ünnepeket kívánva, bízva abban, hogy az olvasók is kedvet kapnak a tojásíráshoz és a locsolásnál odafigyelnek a férfiak az idősebb hölgyekre is, hogy ők is üdék és frissek maradhassanak. (Bartalis Kinga)