I. Fogyatékkal élő fiatal felnőttek tábora

A Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálata 2016. augusztus 24–26. között szervezte meg az első fogyatékkal élő fiatal felnőttek táborát a potyondi Erdei Iskolában. A táborban 18 és 35 év közötti egyedülálló fiatalok vettek részt Csíkszeredából és környékéről.

A tábor célja, hogy a 18 – 35 év közötti sérültek egymást megismerjék, kapcsolatokat építsenek ki, saját képességeiket felismerjék és felkészüljenek a közösségben való munkára. Hosszú távú célunk, hogy a táborban résztvevő fiatal felnőttek egy összeforrott csapattá váljanak és a későbbiekben egy-egy munkatársunk segítségével képesek legyenek találkozókat, támogató csoportokat szervezni, ahol ők találják ki a találkozók témáit, elsősorban azokat a kérdéseket feldolgozva, amelyeket otthoni, vagy a nem fogyatékkal élő rokonaik, barátaik körében nem tudnak átbeszélni.

19 fogyatékkal élő fiatal felnőtt táborozott, két munkatárs és egy önkéntes kíséretében. A hét folyamán több közös foglalkozáson vettek részt, voltak kézműves foglalkozások, tematikus beszélgetések, ismerkedős és társas játékok.

Készült krumplistokány, házi fagylalt és keksz-szalámi torta, amelyet a hat születésnapossal közösen fogyasztott el a csapat. Esténként a tábortűz, a népdaléneklés és a buli sem maradt el.

A tábor zárásakor a csapat megegyezett az első találkozó időpontjában, ami szeptember közepén lesz.

A tábort támogatta a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, amit ezúton is köszönünk!