Idén is „Mobile for Good”

Örömmel értesültünk róla, hogy idén is folytathatjuk a „Mobile for Good” programot, együttműködésben a Vodafone Románia Alapítvánnyal, mely keretében a mobil technológiát egyedülálló idős beteg emberek megsegítésére alkalmazhatjuk.

Idén is „Mobile for Good” Többször találkoztunk olyan esetekkel, ahol nem feltétlenül otthoni gondozásra volt igény, hanem csupán arra, hogy ha valami baj van, legyen, akihez forduljanak az idős, egyedülálló, beteg emberek, még ha csak telefonon is.

Sajnos volt rá eset, hogy munkatársunk 3 nap után talált rá egy lakásában elesett bácsira, aki nem tudott segítséget kérni. Ezért nagyon örülünk a folytatás lehetőségének. Így Fehér, Kovászna, Hunyad, Brassó, Maros és Hargita megyéken túl, ahol még igény mutatkozik, szívesen kiterjesztjük a programot.

Az idei évre szóló támogatás értéke 53.870,00 Euro. Ez tartalmaz újabb 350 darab pánikgombbal ellátott bérletes telefont, így időseink díjmentesen használhatják a készülékeket, sürgősség esetén pedig segítséget is kérhetnek.

Amennyiben környezetében ilyen egyedülálló idős betegről tud és úgy gondolja, hogy segítségére lehet egy ilyen készülék, kérjük jelezzék nekünk a 0732-830040 – es telefonszámon.

Az együttműködés a Vodafone Románia Alapítvánnyal tavaly indult, ezáltal 150 idős beteg embert „kapcsoltunk vissza” a magányból a mindennapi életbe, valamint a Caritas munkatársai is a Vodafone alapítványtól kapott készülékeken tudták követni a hívásokat.