Idősek farsangi mulatsága

A Caritas családsegítő és önkéntes szolgálata farsangi mulatságot szervezet február 9-én Máréfalva időseinek

Az összejövetelre érkező 45 idős embert megterített farsangi asztal várta, ahol az ínycsiklandozó töltelékes káposzta mellett – amelyet az önkéntesek készítettek –egy kis forralt bor is helyet kapott. Az összegyűlt csapat csakhamar dalra fakadt, hisz – amint már oly sokszor bizonyították – tudnak ők dolgozni is, de ünnepelni is. A szebbnél-szebb dalokat csak egy-egy farsangi fánk csendesítette le, majd újra hangos lett a kultúrház.
Majd bemutatták a bűvös 13, vagyis a fiatal asszonyok színdarabját, akik széles mosolyt varázsoltak a farsangolók arcára. S ha már mindenki a legjobb formáját hozta, kezdődhetett az álarcos fényképezgetés. Egyik kézben botocska, ami a talpon maradásban játszott szerepet, másik kézben álarc, amely a mosoly házaként szolgált.
Felemelő érzés volt látni, amint ez a „nem csak a húszévesekké a világ…” nyugdíjas csoport farsangol, dalol, jól érzi magát. (Sándor István)