Idősek kirándultak Marosvásárhelyre

A gyergyószenmiklósi és -szárhegyi idős klubok közösen kirándultak augusztus 31-én Marosvásárhelyre a családsegítő szolgálat szervezésében

Az indulás kora reggel volt, a nyugdíjasok a családsegítő szolgálat irodája előtt gyülekeztek. A megérkezésünk első közös eseménye az otthonról hozott tízóraik elfogyasztása volt a parkban. Ezután indult neki a 44 fős csapatunk a vár és a vártemplom meglátogatásának. A vártemplomban senki sem járt korábban a résztvevők közül és nagy érdeklődéssel fogadták annak történetéről szóló szavaimat. Ezt követően nem volt egyszerű feladat ekkora csoporttal átkelni a jelzőlámpákon és megérkezni a katolikus templomba, ahol idegenvezetőt is kaptunk, aki bemutatta nekünk a templomot.
Ezután mindenki szabadon rendelkezett a szabad idejével. Majd a kisebb csoportok ismét találkozva elsétáltak az autóbuszhoz, de még előtte megpihentünk a Bolyai Líceum előtti parkban.
Az autóbusszal felérve a Somos-tetőre szintén az otthonról hozott elemózsiánkból megebédeltünk, erőt gyűjtve az állatkerti sétához. Kellemesen telt az idő az állatkertben, mindenki a saját ritmusában haladt.
Hat óra volt, mire hazafele vettük utunkat. Tartalmas és hosszú napot tölthettünk el közösen, és este senki sem szorult ringatásra. A kirándulás útiköltsége kíméletes volt a nyugdíjakhoz, mivel Hargita Megye Tanácsa egy pályázat révén hozzájárult ehhez az összeghez. Ezúton is köszönjük hozzájárulásukat. (Bartalis Kinga)