Idősek ünnepe Gyergyószéken

Értékké válik az ősz haj, megszépülnek a ráncok, ha az idősek érzik, létüknek értelme van, nem teher, hanem öröm a velük való együttlét. Szép koruk megünneplésére, vidám együttlétre ad alkalmat az idősek világnapja, melynek két gyergyószéki eseményére hívjuk fel a figyelmet.

A Caritas gyergyószéki időscsoportjaiban járók és meghívottjaik idén is együtt ünnepelnek Remetén, a közösségi házban. Szeptember 27-én több mint kétszázan érkeznek Gyergyószentmiklósról, Alfaluból, Borzontról, Csomafalváról, Remetéről, Újfaluból és Kilyénfalváról, Ditróból, Szárhegyről és Güdücről.

A Péter Róbert által szervezett programban szerepel Laczkó-Albert Elemér polgármester és Bakó Antal plébános nyitóbeszéde, IV. osztályos diákok előadják a Csicseri történet vidám színjátékot. Szintén diákok versekkel, énekcsokorral kedveskednek az időseknek, fellépnek az Independent Dance és a Sirülő néptánccsoport táncosai. A közös étkezés után az időseket is táncba hívják, és amint az elmúlt évek garantálják, erre ők nem mondanak nemet. A déltől estig tartó együttléthez kívánunk számukra jókedvet, áldásos élménygyűjtést! A programot Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság támogatta.

A Szent Erzsébet Idősek Otthonában október 2-án 11 órától kezdődik az ünnep. A Bihar megyei nyugdíjasok és idős személyek egyesületével partnerségben színes előadásokra számíthatnak az otthonlakók. Fellépők: A nagyváradi Margareta Kórus, a Nagyvárad, Romániai Nyugdíjasok és Idősek Bihar Megyei Szövetsége égisze alatt, Erdei Éva szervezésében.

A vendéglátók is előadással kedveskednek, a Szent Erzsébet otthon Pacsirta kórusa fog fellépni. Az ünnepségre az otthonlakók hozzátartozóit is várják a szervezők, dr. Kiss Gabriella és Márton Erzsébet.