Idősek ünnepe Hargita megyében

A Gyulafehérvári Caritas az Idősek Nemzetközi Világnapja alkalmával október 1-12. között közel 1400 szépkorú idős személyt tudott megörvendeztetni Hargita megy különböző településein.

Gyergyó régió hat településén, Gyergyószentmiklós, Szárhegy, Újfalu, Csomafalva, Gyergyóremete, Ditró, 590 ünnepelt személy; Udvarhely régió öt településén, Zetelaka, Felsőboldogfalva, Farkaslaka, Oroszhegy, Máréfalva, 638 ünnepelt személy; valamint a Csíki régió két településén, Csatószeg és Gyímesfelsőlok, 151 ünnepelt személy vett részt a programokon. Az időseknek szervezett programok általában szentmisével kezdődtek, melyet az adott település megfelelő termében egy ünnepi kulturális műsor követett előadásokkal, énekekkel, táncos fellépésekkel fűszerezve. Az ünnepi műsort követően virágokkal, idézetekkel, csokikkal és agapéval köszöntötték azt a generációt, melynek gyökereinket köszönhetjük.

Az idősek szellemi és fizikai jóléte mindannyiunk érdeke, ezt ma már egyre többen felismerik. Ezt bizonyítja az is, hogy az időseknapi rendezvényeket Hargita Megye Tanácsa, a helyi polgármesteri hivatalok, valamint a Gedeon Richter Románia egyaránt támogatta.

Péter Róbert