Idősek világnapja a székelyudvarhelyi nappali foglalkoztató központban

Mintegy félszáz résztvevővel zajlott a székelyudvarhelyi nappali foglalkoztató központunk által szervezett ünnepség október 8-án. A Papkertben található Kolping-ház nagyterme adott otthont a jó hangulatnak, ahol Bálint Zsófia gyógypedagógus köszöntötte a jelenlévőket. A beszédek sorát Orbán Árpád alpolgármester nyitotta, aki a nyugdíjas korosztály fontosságát méltatta. Ezután népdaléneklés következett Székely Kincső előadásában, aki a Benedek Elek Pedagógiai Líceum végzős diákja. Harmadikként Ft. Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója szólt a közönséghez.

A program java még csak ezután jött, hiszen az jelenlévő idősek előadásai következtek. Míg Bán Ilona és Kolozsvári Emma szavalt, Adorján Ilonka és Ambrus Ibolya mindennapi foglalatosságuk eredményeit tették közszemlére: gyönyörű gobelinhímzések, meleg kötött ruhadarabok és ízletes házi laska.
A nappali foglalkoztató szerdai csoportja népdalénekléssel derített jókedvre, ha több hely lett volna, talán táncra is perdülünk.

Utolsóként Józsa Mártont köszöntöttük, mint az ünnepségen megjelent legidősebb személyt, aki élete 96. esztendejében jár, további jó egészséget kívánunk neki.
Az esemény végén mindenki kapott egy szál virágot, süteményt és a régi idők emlékeit felelevenítő beszélgetésekkel távoztak.


Köszönjük Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Gedeon Richternek és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak, hogy támogatták az esemény megszervezését.

További képekért kattintson IDE!

Gegő Imre