Idősek világnapja Máréfalván

A Caritas családsegítő szolgálata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ünnepséget szervezett az idősek világnapja alkalmából Máréfalván

A 72 résztvevő közösen érkezett a miséről a kultúrotthonba, ahol már az önkéntesek javában sütögették a szalagos fánkokat. Beérkezve a szépen előkészített terembe, egy időutazás következett a múltba, amelyre a „Bezzeg a mi időnkben” című kiállítás adott alkalmat. Jó volt látni, ahogy egy-egy régi fénykép, szőttes, plakát, munkaeszköz, stb. elkalandoztat a régi szép gyerekkorba.
A műsor elején Dávid Lajos polgármester köszöntötte az ünnepelteket, majd Sándor István programfelelős vette át a szót és vezette az összejövetelt.
Először kulturális műsorral kedveskedett Dávid Izabella tanárnő és kisiskolás csapata a jelenlévőknek. Felemelő érzés volt látni, amint a színpompás székelyruha tulajdonosai csodálatos énekhangon és furulyaszón keresztül adják át jókívánságaikat az ünnepelteknek, amelyet nagy tapssal jutalmaztak.
Amint a tapsvihar lecsendesedett, mindenki kapott egy színes fejfedőt, amely eldöntötte, hogy a kék, narancssárga vagy a sárga csoportba tartozik. A csoportosulás után kezdetét vették a vetélkedők: pl. bekötött szemmel kellett felismerni hosszabb kézfogás alapján a falubeli társaikat, de volt almaszedés és befőttes üvegek becsukott szemmel való párosítása is. A legügyesebbek jegyeket nyerhettek a Tomcsa Sándor Színház szilveszteri műsorára, kétszemélyes Oriente pizzautalványt vagy a máréfalvi Papp csárda tulajdonosa által felajánlott kétszemélyes vacsorát.
De nem volt okuk panaszra azoknak sem, akik a vetélkedők során nem lettek elsők, mert mindannyian egy szép Caritas-gyertya tulajdonosai lehettek, hogy pislákoljon továbbra is a szeretet lángja és emlékezzenek az együttlét örömére. A vetélkedőket tombolahúzás követte.
A csoportok is összemérhették közösen az erejüket, vagyis inkább az ismeretüket a kvíz során. Ezt követte a szeretetvendégség, amelyet csak a süteményverseny díjazása szakított félbe. Volt, aki a legnagyisabb sütemény első helyezését, mások meg egyéb legekben nyertek első helyezést. A süteményezés végén mindenkit egy szál szegfűvel köszöntöttünk fel az Ibolya virágüzlet jóvoltából, majd megbeszéltük a következő találkozások témáját és időpontját.
Elmondhatjuk, hogy feledhetetlen ünneplésnek voltunk tanúi és ismét megerősödött bennünk, hogy egy kis egymásra figyeléssel, összefogással sokkal könnyebbé tehetjük mindannyiunk életét.
Ezúton mondunk köszöneteta támogatásért Hargita Megye Tanácsának, a máréfalvi tanácsnak, a Frieske Pan pékségnek, a Harmónia cukrászdának, az Oriente pizzériának, a Tomcsa Sándor Színháznak, a máréfalvi Papp csárdának és az Ibolya virágüzletnek, hogy nagylelkű támogatásukkal hozzájárultak, hogy összejövetelünk színvonalasabb legyen. Nem utolsó sorban pedig köszönet a lelkes máréfalvi önkénteseknek, hisz ők már tudják és meg is élik, hogy egymásért vagyunk. (Sándor István)