Idősekkel foglalkozó szakembernek lenni a 21. században – Konferencia

A Gyulafehérvári Caritas különböző kezdeményezéseken és szolgáltatásokon (beteggondozás, idős csoportok, öregotthonok, nappali foglalkoztató központok) át 30 éve segíti a rászoruló időseket.

Ezúttal az idősellátásban dolgozó szakemberek szakmai munkaközösségének felépítésében szeretne szerepet vállalni úgy, hogy első lépésként egy magyar nyelvű konferenciát szervez, amelynek témája: az idősek életminőségének javítása.

Célcsoportja az idősellátásban dolgozó szakemberek és a téma iránt érdeklődők: pszichológusok, szociális munkások, idősgondozók, ápolók, gyógytornászok, egészségügyi asszisztensek, orvosok; lelkészek, az erdélyi nonprofit szervezetek szakemberei, az állami szférában dolgozók, a helyi önkormányzatok szociális referensei és más érdeklődők.

A konferencia célja az időseknek kifejlesztett szolgáltatások minőségének a javítása, az idősekkel dolgozó szakemberek szakmai támogatása, tudásbővítése, készség és kompetencia fejlesztése, a tapasztalatok megosztása.

Program
9.00
Ünnepélyes megnyitó, köszöntő: Ludescher László, ágazati igazgató
09.15-10.15 Dr. Berszán Lídia, egyetemi docens, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet oktatója: Segítő kapcsolat másként?
10.15-11.00 drd. Szabadi Ernő, a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság szakellenőre: Főbb szociálpolitikai intézkedések az idősek védelmében
11.00-11.15 Szünet
11.15-12.15 Juhász Ágnes, demencia-gondozási specialista, szakíró, tréner: A demencia lefolyásának lassítása-gondozói intervenciók és a demenciabarát környezet fontossága
12.15-13.00 Bálint Zsófia, gyógypedagógus, kinaesthetic tréner: Mozgásban maradni
13.00-14.00 Ebédszünet
14.00-15.30 Műhelymunkák zajlanak párhuzamosan. A helyek száma korlátozott. A bejelentkezési űrlapon kérjük feltünteti azon műhelymunkát, amelyen részt szeretne venni! A helyfoglalás a jelentkezés függvényében történik.
Műhelymunkák:
Dr. Berszán Lídia, egyetemi docens, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet oktatója: Mikor van helyén a segítő szíve? (Maximum 16 személy jelentkezhet).
Juhász Ágnes, demencia-gondozási specialista, szakíró, tréner: A demenciával élők foglalkoztatása, hatékony terápiák és sikeres alkalmazásuk alapfeltételei (Maximum 16 személy jelentkezhet).
Ferenczi Emese: doktorandusz, szerkesztő asszisztens – Mária Rádió Erdély: Mit mondjak? Hogyan mondjam? – Párbeszéd a haldoklóval (Maximum 10 személy jelentkezhet.)
15.30 Szünet
15.45 A konferencia zárása, kiértékelés.

A szervezők fenntartják a program módosításának jogát. A résztvevők száma korlátozott, a jelentkezés függvényében történik.

Jelentkezés és regisztráció:
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi díj 30 Ron. Ezen adomány jellegű összeggel a jelentkezők a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának programjaihoz járulnak hozzá. Egyetemisták számára a belépés díjtalan!

A jelentkezés a regisztrációs lap kitöltésével, valamint a 30 Ron átutalásával válik érvényesé.
(Caritas Asistenta Sociala Filiala Org. Caritas Alba Iulia, Románia, RO-540053 Targu Mures, Piata Trandafirilor 61, Cont: RO29RNCB0193015969600001, COD FISCAL: 1213139). Kérjük a megjegyzésben feltüntetni: idősellátásban dolgozó szakemberek konferenciája.
Sikeres regisztráció esetén visszajelzünk. Az esemény előtt egy órával e-mailben küldjük a Zoom linket.
Jelentkezés ITT:
Jelentkezési határidő: október 21., 12:00.

A konferencia létrejöttét a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság támogatta.