Ilyen még nem volt! A gyerekekért csobbantunk!

Örömmel láttuk, hogy rengeteg személy vett részt a rendezvényen és áldozta fel vasárnapját a nemes célok megvalósításában való segítésért. Május 29-én szurkolók hajrájától volt hangos a marosvásárhelyi Weekend-telepi fedett uszoda, ahol 29 személy, 6 csapat úszott céljaink megvalósításáért!

A Gyulafehérvári Caritas két projekttel nevezett be a 2016-os Swimathon adománygyűjtési úszóversenyre, mindkettő a gyerekekért jött létre: Samu nyári óvodája Marosszentgyörgyön, ahol hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezünk nyári óvodát, illetve a Cseperedők játéka a szabadban, mely során kültéri játékfelszerelést szeretnénk beszerezni a Cseperedőknek.

Lelkesen tapasztaltuk, hogy az aktív marosvásárhelyiek bekapcsolódtak közösségük életébe, ennek fejlesztésébe, gondolva itt nemcsak arra az összesen 180 úszóra, aki vízbe ugrott, hanem az önkéntesekre, szervezőkre, résztvevőkre és adományozókra is, akik a részvétel mellett ismerőseiket, barátaikat is mozgósították, bekapcsolták az akcióba. Igazi közösségi élmény volt!

Az adománygyűjtés végleges eredményeit a helyszínen nem tudhattuk meg, erre néhány hét múlva kerül sor, ezért nem is zárult le az adományozás. Így ha valaki lemaradt volna, vagy utólag szeretne élni a lehetőséggel, megteheti ezt az elkövetkező három hétben is.

És bár a rendezvény véget ért, a megvalósítás ezután következik: júliusban egy hónapig tartó nyári óvodába várjuk a 6-8 éves marosszentgyörgyi gyerekeket, illetve a Cseperedők felszerelésének beszerzése után különböző kültéri rendezvényekre várjuk a 0-3 éves korú gyermekeket és családjaikat.

Köszönjük vállalkozó lelkű úszóinknak a támogatást és az erőfeszítést, melyet céljainkért tettek! Köszönjük a szervezőknek és kollégáinknak a munkát, amit a rendezvénybe fektettek! És nem utolsó sorban köszönjük a támogatóinknak az anyagi hozzájárulást, mellyel szebbé tehetjük a kisgyermekek nyarát!

(Márton Kinga Izabella)