Ilyen volt, ilyen lesz

Sütő András, 1926-2006 között élt Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író lakóházát alakítja át szociális és életminőség-fejlesztő központtá a Caritas Marosvásárhelyen.

Ilyen volt és ilyen lesz.

2015-ben az örökösöktől vásárolta meg a szervezet Marosvásárhelyen azt a házat, amelyben az író 1967-től élt és alkotott élete végéig. 2017-ben nagyszabású beruházásba fogott, hogy a magyar kormánytól nyert támogatás révén  a működő szociális és egészségügyi programjai számára székhelyet építsen. Így a lakóházat alapjaiban megtartva, de átépítve hamarosan kész lesz az a központ, ahol működni fog az otthoni beteggondozó szolgálat Maros megyei központja, a kisgyerekek korai nevelése és fejlesztése, az önkénteseket érintő programok, a felnőttképzés és a különféle projektek adminisztrálása.

Jelenleg a külső lábazati munkák, a padló kőburkolása, belső ajtók szerelése, a bejárati védőtető szerelése, a kerékpártároló, a kapu fémszerkezetének szerelése és a lépcsőház faburkolatának szerelése zajlik.

A beruházást a magyar kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével 335 millió forinttal támogatta, az épületet a kolozsvári Tektum építésziroda tervezte és a marosvásárhelyi Multinvest KFT a fővállalkozó.

Molnár József

Kapcsolódó: Szociális innovációs és életminőség-fejlesztő központ >>>