Ilyésmezei Rosszcsontok bajnoksága

A sportot kedvelő Maros megyei fiatalok, fiúk és lányok számára szervezett minifoci-bajnokságot 2013. május 15-én, szerdán délután a Falum a jövőm projektben résztvevő Rosszcsontok csapata a Gyulafehérvári Caritas segítségével.

Alig értek haza a suliból a vármezei Mosoly-GO Törpök és a Szentháromsági Kalandorok, máris ülhettek ismét az iskolabuszra, hogy idejében megérkezzenek az ilyésmezei csoporttagok által gondosan előkészített pályára és kipróbálhassák, mennyire zörög a háló a frissen festett kapukon, amikor a labdával találkozik.

Öt órakor így már a füvön gyülekeztek a kékek és a feketék után a pirosak is és máris felhangzott a kezdő sípszó. Mindenki mindenkivel összemérte az erejét a három, egyenként 30-30 perces mérkőzésen. Lengtek a zászlók, harsogtak a biztató versek és dalok. A meccsek közti szünetekben pedig az ilyésmezei lányok szendviccsel is kedveskedtek a vendégeknek.

Odaadás és lelkesedés, pontos átadások, hullámzó lelátók, gólpasszok, kihagyott helyzetek, szépségdíjas találatok és alapos edzői tanácsok, utasítások – íme, a legfontosabb kulcsszavak. A kapusok és a védők kicsit bosszankodtak, amikor túljártak az eszükön a szemfüles csatárok (összesen 14 alkalommal kellett kihalászni a bőrt a gólvonal mögül), mégis a csapatszellem és a sportszerűség győzött a versenyben. A résztvevők pedig büszkén és mosolyogva álltak sorba az eredményhirdetés idejére eleredő esőben, hogy átvehessék érmeiket.

(Szabó Attila)


A programot támogatta Szováta, Nyárádremete és Nyárádgálfalva önkormányzata, a Szovátai Városi Stadion, az SOS Alapítvány (Stichting Ondersteuning Sovata), a Szántó – Fülöp Pékség, de a kezdeményezést felkarolták az érintett gyerekek és fiatalok szülei is.