Információs vonalat indított a Gyulafehérvári Caritas

Számtalan kérdés és téves információ lát napvilágot a világjárvány kitörése óta, mely ellen a Caritas egy információs vonal létrehozásával próbál tenni. A szervezet otthoni beteggondozó szolgálata számára is többletterhelést jelent a koronavírus, melyhez ugyanakkor némi támogatás is érkezett.

Lassan fél éve már, hogy a koronavírus fogalma a köztudatba került. Gyakorlatilag minden kommunikációs csatornán záporoznak a járvánnyal kapcsolatos információk, melyek között nem ritkán súlyos tévedések is terjednek. Ez ellen próbál tenni a Gyulafehérvári Caritas egy hétköznapokon 8 és 16 óra között hívható információs vonal létrehozásával. A 0799-118.811-es telefonszámot tárcsázva az érdeklődők nem csak a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel, de a szervezet szolgáltatásairól is tudakozódhatnak.

A kormány intézkedéseinek következtében jelentős kapacitásokat szabadítottak fel a kórházak, hogy a fertőzötteket fogadni tudják. Ez azzal jár, hogy olyan személyeket is kénytelen ellátni a Caritas otthoni beteggondozó szolgálata, akiknek normális esetben egészségügyi intézményben lenne a helyük. Munkatársaink hatalmas önfeláldozással igyekeznek helytállni ebben a kritikus helyzetben, ugyanakkor a személyzeti igénybevétel mellett a védőeszközök iránti szükség is megnövekedett.

A Gyulafehérvári Caritas és a Moldova köztársaságbeli CasMed tevékenységének zökkenőmentes működéséhez egy, a Black See Trust által részfinanszírozott projekt is hozzájárul, mely bizonyos személyzeti és üzemanyagköltségek mellett négyezer egészségügyi maszk és közel százezer pár gumikesztyű megvásárlását fedezte.

Gegő Imre