Intenzív hat hetes német nyelvtanfolyam és pályaorientációs foglalkozások

Elmúltál már 18?
Dolgoznál egy számodra megfelelő szakmában?
Szeretnél idegen nyelvet tanulni, mert úgy érzed, hogy segítene a munka világában?
Érdekelne, hogy milyen munkához van a legnagyobb rátermettséged?

Nos, akkor ez a lehetőség neked szól!

A Gyulafehérvári Caritas, együttműködésben a Caritas Vidékfejlesztéssel, intenzív hat hetes német nyelvtanfolyamot és pályaorientációs foglalkozásokat indít az Iránytű a munka világába című projekt keretében.

Mikor: szeptember 13-tól október 22-ig

Hol: Gyergyószentmiklós, Szent Benedek Tanulmányi Központ (Csiky-kert)

Program: hétfőtől csütörtökig 9-15 között német nyelvtanfolyam. Játékos, beszélgetésre épített tanulásra számíthatsz, hogy a nyelvtanulás legyen élvezetes és könnyű.

Kedden és csütörtökön mentorok fognak segíteni eligazodni a pályaválasztásban, csoportos és egyéni beszélgetések, foglalkozások keretében.

Péntekenként pályaorientáció: ismerkedés a szakács, pincér, hentes, pék, kőműves, ács mesterségekkel, beszélgetés szakemberekkel a munkájukról; emellett betekintés a sajtkészítés, kertészet, gyógynövénytermesztés, gyümölcsészet rejtelmeibe.

Részvételi feltételek:

A képzés értéke 1 800 RON, viszont részvételi díja ingyenes, mivel az Iránytű a munka világába projekt keretéből fedezzük.

Hozzájárulás a képzéshez:
A képzéshez te is hozzá kell járulj hetente 100 lejjel, azaz összesen 600 lejjel, mely a napi melegebédet fedezi.

Jelentkezés szeptember 8-ig: érdeklődni Garai Leventénél a 0728 524 611-es telefonszámon vagy a levente.garai@caritas-ab.ro email címen lehet, illetve személyesen a Caritas irodákban (Gyergyószentmiklóson: Márton Áron utca 22., Székelyudvarhelyen: Kossuth utca 18., Marosvásárhelyen: Mărăști utca 36.).

Személyesen kell jelentkezned, és a helyedet a képzésre 100 RON előleggel tudod biztosítani, melyet a képzés végén, az utolsó héten, az ebédre való befizetéssel fogod kiváltani.

A képzés ideje alatt szálláslehetőség is van, ha nem a gyergyói medencében laknál.

A kurzus elvégzése után – igény esetén – további segítséget nyújtunk a pályaválasztásban.

The Find Your Way to the World of Work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe