Interkulturális gyerekrendezvény volt Ozsdolán

2016. június 27 – július 1 között szerveztünk a Kovászna megyei Ozsdolán a helyi gyerekek számára egy ötnapos interkulturális gyerekrendezvényt.

„A cél elsősorban az volt, hogy a helyi, szegényebb családokból származó gyermekek nyarát színesebbé tegyük, valamint elősegítsük a különböző etnikumú gyermekek közötti jobb együttműködést, egymás elfogadásának megerősítését” – mondta el Hubbes Kinga szervező, a Caritas regionális képviselője.

A rendezvény az „ozsdolai gyémántok” legendájára épült: öt napon keresztül interaktív, játékos foglalkozásokat biztosítottak a helyi Kun Kocsárd-iskola zömében I–IV. osztályos tanulói számára. Eredetileg harminc kisiskolásra gondoltak, de túljelentkezés volt, több mint nyolcvanan küldtek be rajzot a Caritas pályázatára. A mesebirodalomra épített tevékenységeken rendszeresen nyolcvanan voltak jelen. A programban sport-, kézműves, ügyességi, zenés-táncos, mesés és zöld nap szerepelt, a tábor az alkotások kiállításával zárult. A rajzokat és az általuk készített festett madáretetőket az iskolának ajándékozták a táborozók.

A programsorozat megszervezésében segített a Zöld Nap Egyesület, a Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Sportegyesület, valamint a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata, ezúton köszönjük nekik a közreműködést!

Köszönjük ugyanakkor a helyi önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsának a támogatását!

További képeket az alábbi linken lehet megtekinteni: http://www.caritas-ab.ro/hu/evenimente-interetnice-pentru-copii-la-ojdula-interetnikus-gyerekrendezvény-ozsdolán