Interkulturális oktatási módszerekről

Multikulturális közösségekben alkalmazott specifikus interkulturális oktatási módszerekről tartott workshoppot a hétvégén Dr. Solvor M. Lauritzen, Norvégiából érkezett szakértő.

A Gyulafehérvári Caritas „Hand in Hand” Marosszentgyörgyön projekt keretében megszervezett 16 órás képzésen oktatók és civilszervezetek képviselői vehettek részt.

Dr. Solvor M. Lauritzen, interkulturális oktatási szakértő többszörösen is hangsúlyozta, hogy az első lépés az egyén megismerése. Fontosnak tekinti, hogy ne egyetlen tényező, jellemző alapján bélyegezzük meg embertársainkat vagy akár a tanulókat, hanem arra törekedjünk, hogy jobban megismerjük személyüket, értékeiket. A képzés során természetesen mesélt az itt szerzett tapasztalatairól is, valamint olyan módszereket is bemutatott, amely akár a helyi, főként roma gyerekek oktatásában is hasznos lehet.

A projekt keretében a Gyulafehérvári Caritas ezzel megkezdi akreditált képzését, ahol a tanítók, tanárok a továbbiakban is az interkulturális oktatásról hallhatnak, tanulhatnak többet.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.or)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;