Iskola másként hetében másként a Gondviselés Házában

A marosvásárhelyi Liviu Rebreanu iskola első osztályos gyermekei meglátogatták a Gondviselés Háza Idősek Otthonát Búzásbesenyőben, ahol a bentlakók közel két órán át örülhettek a gyerekek jelenlétének, vidám nevetéseinek.

Varga Emese Caritas munkatársunk segítségével és Jázmin tanító néni vezetésével 16 gyerek jött megnézni Otthonunkat. Hozták magukkal a jó kedvet is, és a közel két órás együttlét végén minden néni kapott egy szép, a helyszínen készült papírvirágot, aminek nagyon örültek. A gyerekek is megfogalmazták, hogy ahhoz, hogy bentlakóinknak nagyon jó legyen, és ne érezzék magukat elhagyottnak, nem is annyira a szép környezetre, mintsem szeretetre és odafigyelésre van szükségük: természetesen a tisztaság, szép környezet sem elhanyagolható, de a szeretet nélkülözhetetlen.

Bíztató számunkra látni, hogy azokat az értékeket, amelyeket pénzen megvásárolni nem lehet, már a 6-7 éves gyerekek is meg tudják fogalmazni.
Köszönjük a látogatást, a közös éneklést, a sok-sok mosolyt és a kis kezek alkotta szép virágokat. Visszavárunk benneteket, gyerekek!

(McAlister Magdolna)

Kapcsolódó hírek:

Iskola másként az önkéntesekkel