Ismét vásároztunk!

A hétvégén zajlott a XIV. Civil Szervezetek Vására Marosvásárhelyen. A Rózsák terén sátrakkal jelen levő és színes programokkal készülő negyven civil szervezet között bennünket is megtalálhatott az az érdeklődő, aki a szombaton, a május 21-i gyönyörű időben a város központjában járt.

Szervezetünk csemetétől idősödőig minden kedves érdeklődőnek biztosított idén is programot a Caritas Kávézó sátrai alatt, ahol egy kávét, egy teát vagy pohár vizet egy kérdéssel, egy beszélgetéssel vagy akár egy rajzzal lehetett megfizetni. A Picik és kicsik asztalánál a játékmedence mellett lehetőség adódott aszfaltrajzot készíteni, mely egyértelműen nagy sikernek örvendett a csöppségek körében.

Az önkéntesség asztalánál a marosvásárhelyi önkéntességi lehetőségekről lehetett informálódni, emellett a helyszínen levő lelkes és vállalkozó önkéntesek egyéb kérdéseknek és kéréseknek is eleget tettek. Így jött létre az arcfestő sarok, ahol valóságos forgalmi dugó alakult ki az arc- vagy kézfestésre várakozó gyerekek között. Az egészség asztalánál az egészségügyi szaktanácsadás mellett a kollégáktól ingyenes vérnyomásmérést is lehetett kérni.

A Caritas Iskola asztala a szervezet által felkínált felnőttképzésekről tudósított, a Gondviselés Háza Idősek Otthona asztalánál pedig az időskor szépségei és örömei mellett a bentlakók életéről esett szó.

A Caritas programjai mellett természetesen más civil szervezet is érdekes és interaktív programokkal, műsorokkal készült. Így hallgathattunk meg számos előadást helyi zenészektől, próbálhattuk ki a kerékpáros akadálypályát, faraghattunk fába, megismerhettük az újraélesztés alapjait, részt vehettünk futóversenyen stb.

Ez úton is köszönjük a rendezvény megszervezését a Divers Egyesületnek, az Alpha Transilvana Alapítványnak, a Maros Közösségi Alapítványnak és a Mâini Unite Egyesületnek. Jövőre ugyanott találkozunk!

A rendezvényről készült további fényképek itt elérhetőek.

(Márton Kinga Izabella)