Itt járt az angyalka

Itt járt az Angyalka! Itt járt az Angyalka! Ilyen harsonás gyerekzsivaj árasztotta el az erdőszentgyörgyi nappali központ termét december 19-én, amikor karácsonyi meghitt ünneplésre vezettük be lelkes csapatunkat fenyőfával és ajándékdobozokkal díszített termünkbe.

Igaz, szívből felszabadult érzelmek, az öröm és izgalom igazi szikrái suhantak a levegőben ezen a felejthetetlen, szép decemberi napon. Látván a sok csillogó szempárt, kíváncsi tekintetet, az örömtől átitatott pirospozsgás arcocskákat, a felnőtt ember szíve is egyre hevesebben dobbant.

Körbeültük a fát, amely minket várt. Az apró, dolgos kezecskéket, melyek pompás ruhát, öltözetet készítenek rá. Tudom, hogy azért lett olyan szép, mert igaz szívvel készítettük a pompásabbnál pompásabb gömböcskéket, angyalkákat és aggattunk ágaira nagy szeretettel! Azt hiszem, ott és akkor a szívünk egy kis darabkáját is ráaggattuk mindannyian, kicsik és nagyok egyaránt.

A fenyőfa-díszítést az ajándékdobozok kiosztása követte, vagyis szeretetdobozok, szeretet napon, hisz olyan élményekben részesülhettek a gyerekek, amelyekből számukra nem igazán sok jut mindennapi, otthoni életük során.

Tanultunk is ezen a napon! Megtanultunk igaz, hálaadó szívvel dicséretet zengeni Krisztusunknak, a mi Megváltónknak. Közénk akkor, azon a meghitt délutánon valóban a Megváltó szeretete költözött!

Hasonló örömökben, ünnepi hangulatban, karácsonyi ajándékozásban részesültek a balavásári, gyulakuti és hármasfalusi nappali központok gyerekei is.

Megvalósult a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. Köszönjük!