IX. Szépkorúak találkozója

Erdőszentgyörgyön találkoztak idén a Maros megyei Családsegítő szolgálat állandó tevékenységein részt vevő szépkorúak. A IX. alkalommal megszervezett eseményen tíz településről tíz csoport érkezett (170 személy): a marosszentgyörgyi Vidám csoport, a nyárádremetei Kitartás csoport, a szovátai Szeretet csoport, az erdőszentgyörgyi Naplemente csoport, a bözödi Szeretet csoport, a gyulakuti Reménység csoport, a székelyvéckei Barátság csoport, a vármezői Tündér csoport, a szentdemeteri Szív csoport és a kerelőszentpáli Hóvirág csoport.

Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere nyitotta meg a köszöntések sorát. Beszédében elmondta, nagyszülei közül már csak a két nagymamája van köztünk, de nekik is ismételten hálát ad, hogy nevelték és tanították őt. Gáspár György, református lelkipásztor és Sajgó Balázs, a Caritas lelki igazgatója is imával áldotta meg a találkozót:

Isten jelenlétét és a kapott lehetőségeket nem mindenki érti és érzi meg egyből. Isten azonban eljön újra meg újra, még az utolsó napszakban is felajánlja a lehetőséget, hogy vele éljünk, és így békében távozzunk. A szeretet életet adó erő, a szeretet teremtő és alakító hatalom – üzente Sajgó Balázs.

Ne feledjétek el, imádkozni minden körülmények között lehet. Még akkor is, amikor nem lesz erő járni. Ne feledjétek el, hogy Isten igéjét hallgatni mindenkor lehet – hívta fel a szépkorúak figyelmét Gáspár György.

Az imák után következett a csoportok előadása. Az idős hölgyek és urak – szórakoztató bemutatkozásuk során – bebizonyították, hogy az idő elteltével sem veszít az ember humorából és derűlátásából. Ezután ebéddel és tánccal egybekötött mulatsággal folytatódott a nap. A rendezvényen a legfiatalabb nyugdíjas 46, a legidősebb 91 és 92 éves volt.

Köszönjük szépkorú társainknak, hogy eljöttek megünnepelni magukat és egymást. Köszönjük, hogy vannak!