Játékmaraton Alcsíkon is

A Csíkszentimrei Polgármesteri Hivatal és az Arany János Általános Iskola felkérésének eleget téve idén második alkalommal lehettünk részesei, és színesíthettük azt a fergeteges gyermeknapi mókázást, ahol a lurkókon kívül a hivatal és az iskola dolgozói is önfeledten szórakoztak. Itt megtapasztalhattuk, hogy legbelül mindannyian gyermekek vagyunk, és a játék örömében tudunk igazán felszabadulni.

A csíkszentimrei Gyermeknapi Játékmaratonon mintegy 180 általános iskolás tanuló, osztályonként egy teljes órán keresztül, közel 200 léggömböt pukkaszthatott ki vagy vihetett haza, emellett vadászhatott sárkányfarokra, dobálhatott vizes zoknikat, táncolhatott, vagy választhatott számos más tevékenység közül. Lelkesedésü(n)k még a tűző nap ellenére sem lankadt, a Bakó cukrászda jóvoltából pedig a nassolásról sem kellett lemondanunk.   Hálánkat kifejezve búcsúzóul minden osztálynak biztosítottunk részvételi oklevelet, illetve az alsó tagozatos diákok egy-egy léggömböt is magukkal vihettek.

Programunk fő célja az önfeledt szórakozás, nevetés, jókedv megteremtése volt, és örömmel töltött el bennünket, hogy ezt nem csak a gyerekeknek sikerült továbbadnunk, hanem az iskola dolgozóinak, hivatali munkatársaknak. És bizony-bizony olykor a mókázás varázsa minket is magával ragadott, kis időre mi is újra gyereknek éreztük magunkat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a gyermeknap szervezőinek, a résztvevő osztályoknak nyitottságukért, lelkesedésükért, a remek hangulatért, önkénteseinknek az önzetlen és kitartó munkájukért, valamint a Bakó cukrászdának, amiért rendszeresen támogatja programjainkat finomabbnál finomabb süteményekkel.