Jiu-Jitsu technikák bűvöletében

Bántalmazás-megelőzés és önvédelem témában szerveztek eseményt a Gyulafehérvári Caritas munkatársai a gondozásukban lévő gyerekeknek és fiataloknak Marosvásárhelyen. A munkatársak a Továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadás, valamint a MATE projekt keretében rendezték meg a programot. A mentorok a kövesdi nappali foglalkoztatóközpontba járó gyerekeket és a pályaválasztási projektben részt vevő fiatalokat vitték el az FG Academy fitnesztermébe. A kis csoport tagjai itt Gross Frigyes vezetőedzőtől hallhattak a szóbeli és fizikai erőszakról és a bántalmazás-megelőzésről (bullying), emellett pedig önvédelmi technikákat is elsajátíthattak.

Az edző pár szóban ismertette a Jiu-Jitsu technikák történetét, filozófiáját, és elmagyarázta, miért olyan hatékonyak az önvédelemben. Megemlítette, hogy minden fizikai konfliktust egy verbális idéz elő, ezért meg kell tanulni már a szavak szintjén megelőzni azt. Ha ez mégsem sikerül, akkor a Jiu-Jitsu technikák alkalmazásával védhetjük meg magunkat.

Az eseményen két tizennyolc éves tanítvány is részt vett, akikkel az érdeklődő gyerekek és fiatalok gyakorolhattak. A fiatal tanítványok önvédelmi technikákat tanítottak nekik, és a gyakorlatban bizonyították azok hatékonyságát. Az edzés nagyon jó hatással volt a gyerekekre. Könnyedén tudtak kapcsolódni az ifjú sportolókhoz, és kérdésekkel halmozták el őket. Mind a vezetőedző, mind tanítványai nyitottak és türelmesek voltak a teljesen kezdő résztvevőkkel szemben, akik a nap végén rendkívül hálásak voltak a tanultakért.

Orbán Júlia

Kapcsolódó írások:
NyárIskola másként >>>
Caritaszos gyerekek a Richternél >>>