Jókedvvel és lelkesedéssel

Kirándultak a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai Szent Ágoston Központ sérült fiataljai

Augusztus elsején reggel indult útjára az a két kisbusz, amely a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Programjának a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató fiataljait és azok szüleit egy kirándulásra vitte.

A kirándulás legelső állomása a parajdi sóbánya volt, amelyet közösen be is jártunk, míg végül találtunk egy kis színpadot, amin közösen elfogyasztottunk a tízórainkat. Meglátogattuk a kápolnát, majd egy kis séta után a hintákat is felfedeztük, ahol szinte repült az idő.

A sóbánya után meglátogattuk a nemrég megnyílt Lepkeházat, ahol nagyon idilli, paradicsomi környezetben találkoztunk számos lepkefajjal. A pillangók láttán mindenkinek felderült az arca és kisgyerek módjára érdeklődve szemléltük a madárcsicsergésben cikázó pillangókat.

Kora délután indultunk Szentegyházára, ahol várt a termálvíz és bár az időjárás borongós hangulatában volt, mégis előbújt a nap a fiatalok jókedvét és lelkesedését látva, amely a strandolás nélkülözhetetlen kelléke. Véget nem érő jókedv tombolt a medencében, amely ragadós volt a medence más fürdőzőire is, így aztán kétórányi fürdőzés után vidáman, de fáradtan elindultunk hazafele…

Ezúton is köszönjük a Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatását. (Fülöp Loránd)