„Jóra hangolódott ma mindenki”

Tudják, milyen, amikor az örömet nem lehet elhallgatni? Kikívánkozik az emberből, mert ha elmeséli, újra átélheti, ráadásul még másokat is részeltethet belőle. Valahogy így járhatott dr. Kiss Gabriella, a Szent Erzsébet idősek otthonának szakmai vezetője december 5-én, mert este addig nem aludt el, amíg jóra hangolódó napját meg nem osztotta.

December 5-e szentmisével kezdődött hajnalok hajnalán az idősotthonban. Sajgó Balázs lelkipásztor gondolatait a világháló révén akár 600 caritasos is hallgathatta a kápolnában lévőkön kívül. Hallhatta, amit Isten üzent, de akár azt is, amit ő hallani akart – mert erről szólt az elmélkedés.

A délelőtt során Mikulásjárás volt. Ezúttal az otthonlakó időseket lepte meg Szent Miklós és az otthon munkatársai ajándékkal és akkora jókedvvel, hogy a fennjárók a klubban még táncra is perdültek. A Mikulás meglátogatta az ágyban fekvőket is, aztán útnak indult, néhány segítőjével a közelben lévő gyermekotthonba igyekezett. A Mamasütizés óta kerekedik a két intézmény kapcsolata, most a gyerekek kaptak ajándékot, de csütörtökön már ők adnak, műsorral lépnek fel az idősek otthonában. A gyerekek hálájára csak ráadás volt az a sok üdvözlés, dudálás, amivel a Mikulás láttán a járókelők, autósok reagáltak. Még fotózták is a jóságost.

„Annyi embernek örömet szereztünk!” – írja Gabi, és a beszámolójának nincs vége, csak személyes térre terelődik: „A családunkban a gyerekek sem maradtak ki, ahová Márton Erzsébet kolléganő öltötte fel a Mikulásruhát. Este pedig megleptük a testvéreméket. A nővéremékhez soha nem járt Mikulás. Ő volt a szomszéd gyerekeknek régebben. Azt mondta, hogy 70 évet meg kellett érje, hogy a Mikulás hozzájuk is bekopogjon. A sógorom 83 éves.”

Még mielőtt az óra új nap kezdetét jelezte volna, Gabi összefoglalta az eseményeket: „Jóra hangolódott ma mindenki!”, melynek hasonló párját ma is, holnap is szívből kívánjuk minden olvasónak!

Balázs Katalin