Jótékonykodás egy festői környezetben – Első Erzsébet-bál Zabolán

A Gyulafehérvári Caritas és a Roy Chowdhury – Mikes család szervezésében került sor 2017. november 16-án az első háromszéki Erzsébet-bálra. A jótékonysági esemény névválasztása nem volt véletlen, hiszen Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet és a Caritas szervezetek védőszentje.

A zabolai Mikes család festői szépségű birtokán megszervezett adománygyűjtő bálon közel 70 vállalkozó és adakozó szándékú magánszemély vett részt. A bál fővédnöki tisztségét  Msgr. Tamás József püspök és a Roy Chowdhury Mikes család vállalta, akik elsőként üdvözölték a résztvevőket. Ezt követően a Gyulafehérvári Caritas részéről Dr. Márton András igazgatónak és Hubbes Kinga regionális képviselőnek köszöntését hallhatták a jelenlevők, őket követve pedig azon programok vezetői szólaltak fel, akik a bál bevételeiből részesülnek: így Fülöp Zsófia, az Otthoni Beteggondozó Szolgálat szociális munkása, valamint Kerezsi Hajnalka, az ozsdolai nappali központ és más háromszéki szociális programok és projektek vezetője.        

Az adakozó és segítő szándékú bálozóknak köszönhetően, a rendezvény során 14.043 lej adományt sikerült összegyűjteni. A bevételt a hátrányos helyzetű gyermekek számára működtetett ozsdolai nappali központ felszerelésére (bútorzat, audit-vizuális eszközök, kerti szerszámok, didaktikai eszközök stb.), illetve időseknek szánt segédeszközök (járókeret, mankó, tolószék, felfekvést megelőző matrac, fürdetőszék, elektromos ágy) vásárlására fordítja a szervezet.

Köszönjük minden segítő szándékú résztvevőnek, hogy jelenlétükkel és támogatásukkal kifejezték, hogy fontos számukra a hátrányos helyzetű közösségek sorsa, hogy együtt többek vagyunk és látható változásokat érhetünk el a rászorulók életminőségének javításában.

Ugyanakkor hálával tartozunk a Roy Chowdhury – Mikes családnak, valamint támogatóinknak a rendezvény megvalósításában nyújtott segítségükért, a tombola sorsolásához felajánlott nyereményekért, illetve az árverezett borkülönlegességekért. Köszönjük: Szarvadi Lórándnak, a Bálványos Resort-nak, a Bertis Kft-nek, Berszány Tibor úrnak, a Deico Nyomdának és a D-Toys Kft-nek, Füstös Enikőnek és Füstös Tibornak, az Arix Impex Kf-nek, Fazakas Csabának, a Kandi Boutiq-nak, Kovács Enikőnek, Dezső Tibornak, a Nexxon Kft-nek, Barta Vilmosnak, a Zarah Moden Kft-nek, Bakk Vitális Kingának, végül, de nem utolsó sorban pedig Héjja Hubának.