Jótékonysági előadások

Összefogásra szólít a kultúra hangja is!

Szalonna és bandája január 22-én 19 órától tart koncertet a Csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.
Jegyek 30 lej értékben ugyanott, a jegypénztárban vásárolhatók naponta 11.00–13.00 és 17.00–19.00 óra között.
Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Gyulaférvári Caritas együttműködésében megvalósuló esemény bevételét a csíksomlyói tűzvész károsultjainak megsegítésére fordítja.

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandájának ars poétikája: nemzetünk népi kultúrájának méltó tovább örökítésé és továbbadása. A magyar kultúra napi koncertturné is ezt az elvet tekinti legfőbb céljának. A klasszikus zenében jól ismert nagy zeneszerzőink (Bartók, Lajta, Kodály stb.) a paraszti kultúra több évszázadon át érlelődő kincseibe beleszeretve megnyitottak a világ számára egy olyan kaput, amely betekintést enged hagyományos zenei kultúránk értékeibe, és tehetségükkel a magasművészet világába emelték. „Feladatunk, hogy megmutassuk azt a gyönyörű hagyatékot és sok esetben még élő népművészetet, amely ihlette ezen géniuszokat” – vallja a zenekar. A koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái.

A zenekar tagjai: Pál Eszter – ének, Pál István Szalonna – hegedű, Gombai Tamás – hegedű, Gera Attila – fúvós hangszerek, Karacs Gyula – brácsa, Ürmös Sándor – cimbalom, Doór Róbert – nagybőgő

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes január 11-én és 12-én tartott Ékes Gyergyó előadásának bevételét szintén a csíksomlyói tűzkárosultak megsegítésére ajánlotta fel, a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai kirendeltségének juttatja el.