Jótékonysági vásár

Fontosnak tartjuk, hogy  felhívjuk embertársaink figyelmét a fogyatékkal élők helyzetére, hiszen nem túlzás azt mondani, hogy a lakosság közel harmadát érinti közvetve a fogyatékkal élők sorsának alakulása.

„December 3. a fogyatékkal élők világnapja, aminek évenkénti megtartásáról 1992-ben döntött az ENSZ.  Ezen a napon világszerte felhívják a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatekossá vált emberek problémáira. A világon mintegy 650 millió ember él fogyatékkal. A jogaik védelméről az ENSZ 2006 decemberében fogadott el egyezményt. Ettől azt remélik, hogy segítséget nyújt abban, hogy többé ne szoruljanak a társadalom perifériájára. A világ fejlett országaiban a lakosság mintegy 10 százaléka él valamilyen fogyatékossággal.” – a Magyar Távirati Iroda közleménye.

Bizonyára sokan elolvasták ezt a közleményt, de vajon, hányan gondolkodtak el azon, hogy a száraz hír mögött emberi sorsok vannak. Nem túlzás azt mondani, hogy a lakosság közel harmadát érinti közvetve a fogyatékkal Élők sorsának alakulása. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy bár ezen a napon kiemelten felhívjuk embertársaink figyelmét a fogyatékkal élők helyzetére.

A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal és a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével közösen 2013. december 3-án Csíkszeredában, újra megrendezi az adventi jótékonysági vásárt a Megyei Tanács épületének külső árkádsorában.

A 11.00 és 16.30 óra között zajló vásáron a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek kiállítják a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézműves termékeiket, és várják a vásárlókat.